Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје
<јануари 2021>
повтсрчепесане
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7

Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за адвокатура

 Со донесувањето на овој Предлог закон се предвидува воведување континуирана обука за адвокатите, организирана од стрсна на Адвокатската комора со законски утврден фонд на часови на годишно ниво, како и сеопфатна анализа на постојаната законска поставеност и работа на адвокатската професија и пристапување кон нејзина реформа согласно со реформите во другите сегменти од правосудниот сектор.

Министерство за правда

Известување за почеток на процесот за подготовка на предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за адвокатура

 


Претходна

Маричиќ: Зголемен е процентот на жени сопственици и косопственици на имот

Следна

Маричиќ од Волковија: Децата-штитеници добиваат нов Воспитно поправен дом вреден 4.000.000 евра