Маричиќ оствари средба со германската амбасадорка Анке Холштајн

17.09.2020 Новости-М

 

 

Министерот за правда Бојан Маричиќ денеска се сретна со амбасадорката на Сојузна Република Германија, Н.Е. Анке Холштајн.

Министерот за правда Бојан Маричиќ се заблагодари за поддршката од Сојузна Република Германија дадена за подготовката на законите во казнено-правната област и експертската помош во реформите во правосудството. 
 
Воедно, министерот Маричиќ истакна дека смета на поддршката на Сојузна Република Германија за креирање на Кривичен законик по европски модел. 
 
Во однос на евроинтеграциските процеси на Република Северна Македонија, министерот Маричиќ истакна дека очекува за време на германското претседавање со ЕУ да се одржи првата меѓувладина конференција и отворање на Поглавјето 23 и дополни дека Берлинскиот процес непречено ќе се одвива
 
Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје
<октомври 2020>
повтсрчепесане
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
Архива на новости