Средба на министерот Маричиќ со холандскиот амбасадор Дирк Јан Коп

17.09.2020 Новости-М

 

Денеска во Министерството за правда се одржа средба помеѓу министерот за правда Бојан Маричиќ и амбасадорот на Кралството Холандија во Република Северна Македонија, Н.Е. Дирк Јан Коп.

Во фокусот на денешната средба беше реформската агенда на Министерството за правда и заедничките проекти за европеизација,  зајакнување на системот на владеење на правото и заштитата на човековите права.

Министерот за правда Бојан Маричиќ истакна дека Министерството за правда активно се подготвува за почеток на преговорите и отворањето на Поглавјето 23: Правосудство и фундаментални права, а дека Холандија е важен партнер и поддржувач на европеизацијата на Северна Македонија.

Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје
<октомври 2020>
повтсрчепесане
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
Архива на новости