Средба на министерот Маричиќ со амбасадорката на Република Хрватска Нивес Тигањ: Хрватска помош за преговорите со ЕУ

16.09.2020 Новости-М

 Добри вести за Република Северна Македонија пристигнуваат по завршувањето на првата билатерална средба на министерот за правда Бојан Маричиќ со амбасадорка на Република Хрватска во Република Северна Македонија Нивес Тигањ.

Зајакнување на билатералната соработката помеѓу Република Северна Македонија и Република Хрватска во делот на областа правосудство беше главната тема на денешната тема помеѓу соговорниците.
 
Министерството за правда на Република Северна Македонија и преговарачкиот тим за почеток на преговорите со ЕУ ќе добие хрватска помош за градење на капацитетите за водење на преговорите во делот на Поглавјето 23: Правосудство и темелни права.
 
Министерот Маричиќ се заблагодари за пријателската поддршката од Република Хрватска на патот на евроинтеграција на Северна Македонија и дополни дека хрватското искуство во процесот на евроинтеграции ќе биде исклучително значајно и корисно во преговорите со ЕУ
Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје
<октомври 2020>
повтсрчепесане
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
Архива на новости