Средба на министерот Маричиќ со претседателката на ДКСК Билјана Ивановска

16.09.2020 Новости-М

Плодна дискусија за соработка се разви на денешната средба на министерот за правда Бојан Маричиќ со претседателката на ДКСК Билјана Ивановска и Владимир Георгиев, член на ДКСК.

На состанокот се дискутираше околу одговорноста на институциите во реформите во правосудството, како и потребата за подобрување на соработката на институциите за водење на поуспешна превенција и активна борба против корупцијата. 
 
Министерот Маричиќ истакна дека ќе биде поддршка на Државната комисија за спречување на корупција во насока на унапредувањето на капацитетите за борба против корупција и посочи дека токму антикорупциската комисија е една од клучните институции во процесот на преговори со ЕУ. На средбата се дискутираше и околу исполнувањето на препораките од V- круг на ГРЕКО. 
Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје
<октомври 2020>
повтсрчепесане
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
Архива на новости