Маричиќ – Блупринт група: Граѓанското општество ќе биде партнер во реформите во правосудството

14.09.2020 Новости-М

 

Министерот за правда Бојан Маричиќ денеска се сретна со претставници на повеќе граѓански организации кои се дел од Блупринт групата за реформи во правосудството.

Со Блупринт групата која ја следи Стратегијата за реформи во правосудниот сектор, министерот Маричиќ дискутираше на повеќе актуелни теми како подготовките за почетокот на преговорите со Европската Унија, како и најжешките реформи во ресорот правда.

Точките за соработка се утврдени. Министерот Бојан Маричиќ истакна дека Министерството за правда има отворени врати за соработка и дека граѓанското општество ќе биде вклучено во повеќе процеси во ресорот правда.

Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје
<октомври 2020>
повтсрчепесане
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
Архива на новости