Министерката Дескоска упати писмо до амбасадорот Жбогар
20 септември 2019

Министерката за правда проф. д-р Рената Дескоска денеска упати писмо до Шефот на Делегацијата на Европската Унија, Н.Е. Самуел Жбогар. ...

Поддршка на реформите во правосудниот сектор“ - одржан првиот состанок на Управниот одбор на проектот
17 септември 2019

Денес во Министерството за правда се одржа првиот состанок на Управниот одбор на проектот „Поддршка на реформите во правосудниот сектор. ...

„Поддршка на реформите во правосудниот сектор“ - одржан првиот состанок на Управниот одбор на проектот
17 септември 2019

„Денес во Министерството за правда се одржа првиот состанок на Управниот одбор на проектот „Поддршка на реформите во правосудниот сектор.“ Проектот е финансиран во рамките на ИПА програмата на Европската унија,а се спроведува во период од 18 (осумнаесет) месеци (јуни 2019 - декември 2020 година). ...

Законот за Академијата за судии и јавни обвинители ќе обезбеди избор на судии и јавни обвинители со интегритет
17 септември 2019

Министерството за правда чувствува должност да одговори на искажаните невистини од страна на пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Зоран Илијоски во однос на Предлог- законот за Академијата за судии и јавни обвинители. ...