21.11.2014
Министерот Jashari денес се сретна со заменик амбасадорот на Германија во Македонија г. Ханз – Хелге Зандер и Германскиот адвокат г. Стефан Пурнер
Денеска Министерството за правда го посетија зам. амбасадорот на Германија во Македонија г.Ханз-Хелге Зандер и адвокатот на Германската Фондација за Интернационална соработка за регионот на Југоисточна Европа, г. Стефан Пурнер
повеќе
18.11.2014
Министерот за правда d-r Adnan Jashari денеска се сретна со државниот обвинител на Република Косово г. Суле Хоџа и со амбасадорот на Република Косово
Државниот обвинител на Република Косово г. Суле Хоџа придружуван од амбасадорот на Република Косово г. Илбер Хиса , на средбата со Министерот за правда Adnan Jashari ...
повеќе
18.11.2014
Известување - Министерство за правда на ден 06.11.2014 во Бирото за јавни набавки под Огласи - Други огласи објави: - Оглас број 29, 30 и 31
Министерство за правда на ден 06.11.2014 во Бирото за јавни набавки под Огласи - Други огласи објави:
повеќе
17.11.2014
Известување за почеток на процесот за подготовка на Предлог на Закон за изменување и дополнување на Законот за спречување на корупцијата
Ве известуваме дека Министерството за правда отпочнува процес за подготовка на Предлог на Закон за изменување и дополнување на Законот за спречување на корупцијата...
повеќе
17.11.2014
Заедничка прес конференција со Претседателот на Државниот совет за превенција на детско престапништво м-р Миле Гиновски
Министер за правда на Република Македонија заедно со Претседателот на Државниот совет за превенција на детско престапништво на Република Македонија, денеска го промовираа реализирањето на програмата за зајакнување на семејствата.
повеќе
30.10.2014
Jashari ги додели решенијата за поставување постојани судски преведувачи во судовите во Република Македонија
Важноста на правото на судски преведувач, по барање на судот, државен орган, друга институција или граѓани ја наметна потребата уредување на оваа материја во Законот за судовите и Судскиот деловник,
повеќе
Архива на новости
 

(c) Copyright 2005, Ministry of Justice of the Republic of Macedonia, Ul. Jurij Gagarin 15, 1000 Skopje, e-mail: contact@mjustice.gov.mk